Intentie van de krant

Samenwerking

Op 5 februari 2011 ging het balletje rollen en begon een oude droom een nieuwe vorm te krijgen: het idee voor een e-krant was geboren.
De formule was ook al snel gevonden: het herkennen van spiritualiteit in de dagelijkse onderdelen van ons leven.

Maar achter de vorm zat nog een andere kracht: samenwerking.
We kiezen er al een tijdje bewust voor om onze energie zoveel mogelijk te verbinden aan processen die aangedreven worden door samenwerking. We willen ons bezig houden met projecten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Projecten waar mensen zo enthousiast over zijn, dat ze daar hun steentje aan willen bijdragen. Hoe groot of hoe klein die steen ook is.

De vorm van Spiritueel enzo leent zich natuurlijk uitstekend voor het bundelen van energie, maar waar de kracht pas echt 'buiten de box' treedt, is bij het uiteindelijke doel van deze e-krant. Meestal is samenwerking het middel om een bepaald doel te bereiken. In ons geval is het ervaren van samenwerking het doel. 

Het gaat hier dus eigenlijk om een 'beweging': bewustworden van het feit dat het hier op aarde allemaal draait om samenwerking. Alles wat we doen, alles wat er gebeurt, is een vorm van samenwerking. De kunst is echter die samenwerking te herkennen.
Met Spiritueel enzo willen we deze herkenning bij onszelf en onze lezers stimuleren.

Deze video vat dit nog eens samen.