Pay it forward

Leeft de Givolution nog?

donderdag 16 juni 2011 / van de redactie

Als je op het internet gaat rondzoeken, vind je er veel initiatieven die gebaseerd zijn op het 'Pay it Forward' concept: mensen helpen, zonder daar zelf iets voor terug te willen. In de hoop dat de geholpen persoon vervolgens ook weer iemand zal helpen en er op deze manier dus een ketting van geven wordt gevormd. Het is een heel inspirerend en eenvoudig principe.

Maar de praktijk lijkt anders. Het is namelijk opvallend dat de initiatieven die wij hebben gevonden, inmiddels niet echt actief meer lijken te zijn. Zo vonden wij de Stichting Pay it Forward Nederland, die de website aan het vernieuwen is en waar verder geen activiteiten worden gemeld. Ook Giving it Forward lijkt niet helemaal van de grond te komen en zelfs van de Givolution, die vorig jaar groots werd ontketend, lijkt momenteel helemaal niets meer over te zijn.
Onvoorwaardelijk geven is blijkbaar in de praktijk lang niet zo eenvoudig als het in eerste instantie lijkt. Daarom besteden we in deze editie van Spiritueel enzo aandacht aan dit concept. Als je mee wilt praten, ben je van harte welkom op onze Facebook groep. Je kunt je HIER aanmelden.