SYL

Leuk dat je de moeite neemt om mij beter te leren kennen!

Ik ben een Vis uit 1964, geboren in Rotterdam. Mijn eerste grote passie had ik al scherp toen ik een jaar of 4 was.
Op een briefje aan mijn moeder schreef ik dat ik later ‘juf’ wilde worden. Die droom om les te geven werd echter geblokkeerd door ‘verstandig kiezen’: toen ik de stap naar de beroepsopleiding PABO kon maken, werd ik daarin van diverse kanten ontmoedigd, omdat er destijds weinig tot geen banen in het onderwijs waren.

Ik koos een hele andere richting – laboratorium opleiding – maar kwam door een bijzondere samenloop van omstandigheden uiteindelijk terecht in een andere passie: schrijven. Voor een krant, om precies te zijn.
In mei 1992 kreeg ik de kans om op de redactie van de huis aan huiskranten van Wegener te werken en die mogelijkheid heb ik tot 2007 benut.
Om mijn redactionele werkzaamheden beter te kunnen combineren met mijn beschikbare energie (ivm ziekte van Hashimoto) ben ik in 2007 freelance gaan werken. Een keuze die ook bij onze twee honden goedkeuring kan vinden…

Maar ik schrijf nog meer. Een spirituele roman, bijvoorbeeld. Die eind 2003 werd uitgebracht en van alles losmaakte. Niet in de laatste plaats bij mijzelf. De reacties op het boek vormden de inspiratiebron voor een aantal workshops en lezingen en in 2004 besloten Peter en ik om onze ‘uit de hand gelopen hobby’ de status te geven die het verdiende: een echt bedrijf.

Handreiking.com VOF is inmiddels de paraplu waar diverse passies elkaar ontmoeten. Zo ben ik uiteindelijk toch ‘lerares’ geworden, alleen in een hele andere vorm dan ik op m’n vierde voor ogen had. Als Karma Coach én met het online Motivatiecentrum Selfbuilding.nl kan ik mijn enthousiasme voor het overbrengen van kennis en wijsheid volledig botvieren.
Ook onze eigen uitgeverij bied me de vrijheid om mijn ervaringen en visies te delen en inmiddels staan er vier boeken van eigen hand op de boekenplank.
En deze e-krant, Spiritueel Enzo, is ook weer zo’n heerlijke combinatie van mijn passies.

Naast alle passies heb ik natuurlijk ook mijn eigen processen. Eén van m’n valkuilen is ‘mezelf kleiner maken’. Om te handelen vanuit ‘mezelf serieus nemen’ plaats ik tot slot dus ook maar even een overzicht van mijn 'claim to fame' tot nu toe…

  • Channeler van een groep Hogere Energieën die zich presenteert als HENRY
  • Auteur van Zwervende Zielen, Mijn Keerpunt, Henry’s Visie en Sleutel naar Thuis
  • Bedenker en ontwerper van nieuwe consultvormen en bijpassende websites, zoals: Karma Coach, Trinity Consult & Coaching, Pasting, High Spirit Tea, Transformatiebrug, Quantum Flight en Bedrijfskarma 
  • Bedenker en ontwerper van Handreikertjes - inzichtkaartjes, Proces Kwartet en Dakootjes – inzichtkaartjes voor kids
  • Gesprekstherapeut
  • Freelance journalist
  • Docente Selfbuilding cursussen en opleidingen
  • Shambhala Master
  • Bedenker, vormgever en eindredactie e-krant Spiritueel Enzo