Peter de Boer

"Als ik van studeren m’n beroep zou kunnen maken, dan zou ik student worden”.

Deze opmerking, door mij ooit eens gemaakt ten tijde dat ik nadacht over welke beroepen ik interessant vond om er een opleiding voor te gaan volgen, is als rode draad terug te vinden in mijn leven.
Ik ben in 1965 in Den Haag geboren en heb van jongs af aan altijd al een hele brede belangstelling gehad voor allerhande zaken.
Om die nieuwsgierigheid te bevredigen en omdat ik een sterk analytisch vermogen bezit, heb ik gekozen voor een bèta opleiding en ben ik gaan werken bij de R&D afdeling van een groot multinationaal bedrijf dat onder andere huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten op de markt brengt.

Klinkt niet erg spiritueel zou je misschien zeggen. Nou dat klopt! Of misschien toch niet?

In de loop der jaren kwam ik toch wel veel dingen tegen waar de wetenschap (nog?) geen verklaring voor heeft. Of een verklaring die sommige wetenschappers wel erg zweverig vinden (Quantum Mechanica). Maar ik werd juist geïntrigeerd door die kant van de wetenschap en terwijl ik hier steeds meer over te weten kwam, ontdekte ik dat wetenschap wel heel erg dicht bij filosofie en spiritualiteit ligt. Zouden ze elkaar overlappen? Of misschien wel aanvullen?

Die ontluikende belangstelling voor spiritualiteit heeft een vlucht genomen toen ik Syl leerde kennen: we snapten elkaar eigenlijk meteen en hebben besloten onze ontdekkingsreis gezamenlijk te vervolgen. Die reis duurt nu al ruim tien jaar en heeft ons veel moois gebracht.

Eén van die mooie dingen is ons eigen bedrijf: Handreiking.com. Hiermee willen we met iedereen die er belangstelling voor heeft delen wat onze ontdekkingsreis ons heeft opgeleverd, in de hoop dat dit anderen inspireert ook op reis te gaan. Een van die manieren is ook de internetkrant Spiritueel enzo, die wil laten zien dat spiritualiteit overal om ons heen te vinden is. Ook ik zal hier regelmatig een bijdrage leveren.