Kabouters in de tuin

donderdag 11 augustus 2011 / door Hans Slim

Ja, ook in het sprookjesachtig Laren is er altijd wel iets te doen.

Zoals één keer per jaar het Dorpsdiner op de Larense Brink. Vanzelfsprekend is er een dresscode. Wit.
Tja en dan heb je geen idee hoeveel wit er bestaat. Winterwit, Flamingowit, Roomwit en er schijnt zelfs Larens Wit te bestaan.

Maar ja hoe kom je nu aan een wit tenue?
Gelukkig kon ik een witte broek lenen van Chieltje de schilder en een wit jasje van Giovanni de (namaak Gooische) Italiaanse ijscoman.
Ik had zelfs keurige witte sokken kunnen lenen van oom Fritz. Maar dat was dus weer helemaal fout. Je hoort geen sokken te dragen. Zelfs geen witte sokken.Maar ja, dat moet je allemaal maar weten.

 

Naast me zat een uiterst invloedrijk persoon. Een uitgever van een zeer belangrijk tijdschrift, althans dat vertelde hij. Een tijdschrift dat je wel kent met allerlei Gooische Villaatje en andere Residences met een minimale instapprijs van een miljoentje. Elke uitgave is goed voor zo'n kwart miljard euromuntjes aan onverkoopbare huizen.

 

Verder lees je in het tijdschrift dat jij het helemaal verkeerd doet, want iedereen schijnt minimaal op een kasteel te wonen en lid te zijn van de Gooische Jachtvereniging. De man stelde zich voor als Fransico de Souza. Nee niet zijn achtenaam, maar gewoon zijn roepnaam, zoals zijn vrouw hem 's ochtends uit bed roept.
Ach beste Fransico de Souza, dan zul je zelf ook wel erg mooi wonen?

 

Zeker.

Hij gaf vaag aan waar zijn Gooische Residence te vinden was. Wel veronderstelde hij dat ik er nooit was geweest. Maar toevallig loop ik daar nog weleens met mijn hond. Je moet toch ergens lopen?

Residence? Overigens niet meer dan een vrijstaand wit huisje. Bovendien kende ik het huisje wel.

Je kon er zelfs een beetje naar binnen kijken. Het was niet het meest riant Gooisch optrekje, maar Fransico de Souza kon niet weten dat ik dat wist.

  

"Woon je in dat huis met die kabouters in de tuin?"

"Kabouters!", riep Fransico de Souza getergd. Het bleken handgemaakte Laven van een bekend vormgever. 

"Je kamer ziet er wel gezellig uit. Vooral dat plafond met die bruine plankjes." 

"Plankjes!" riep Fransico de Souza, wederom als door een wesp gestoken. "Het zijn Design Schrootjes."

 

Tja en toen kwam het Gooische dessert, nou ja vroeger in het wonderlijke Almelooooo spraken we over pudding. Het leek wel hetzelfde...

Maar het was lekker.

 

Vandaar

 

De hartelijke groeten van,

 

© hans slim, een echte import Gooier uit het wonderlijke Almelooooo en supporter van Heraaaaakles en FC Twente.