Henry's Visie

donderdag 11 augustus 2011 / door SYL

Paardenfluisteraars, hondenfluisteraars, babyfluisteraars, boomfluisteraars, mediums...communiceren met dieren of met bronnen die geen 'normale' gesprekpartners lijken, vraagt vaak om moed. Althans, om die communicatie ook te delen met de wereld om je heen. 
Persoonlijk vond ik het in ieder geval heel eng om naar buiten te komen met mijn contact met HENRY. Jarenlang had ik een boeiend dialoog met iets/iemand, zonder echt te snappen met wie ik nou eigenlijk in gesprek was. En eerlijk is eerlijk, helemaal snappen doe ik het nog steeds niet.

Wat ik persoonlijk heel prettig vond, is dat ons contact - net als bij een menselijke relatie - rustig werd opgebouwd. Natuurlijk stond ik in eerste instantie sceptisch tegenover de informatie die ik van deze onzichtbare bron kreeg. Kon ik het wel vertrouwen als ik niet snapte wie de boodschappen doorgaf?
Henry was er altijd heel duidelijk over: het gaat om de boodschap, niet om de boodschapper. Kijk naar de inhoud van de boodschap. Als deze je aanspreekt, kun je er iets mee. Als het je niet aanspreekt, kun je er niets mee. Zo simpel is het.

Simpel vond ik onze relatie echter helemaal niet. In eerste instantie leek het me reuze gemakkelijk, zo'n directe lijn naar iets/iemand die een groter overzicht had dan ik. Kon ik dus geen verkeerde keuzes meer maken! Ha! Dankzij Henry kon ik regelmatig ervaren dat er universeel gezien geen goed of fout is, want ik werd nergens voor ''behoed'' of ''gespaard''. Ik ga gewoon door mijn menselijke ervaringen, zoals wij allemaal.

De toegevoegde waarde van mijn communicatie met Henry ligt meer in het ervaren van verbondenheid. Door zijn uitleg ben ik steeds beter gaan begrijpen hoe alles en iedereen 'in elkaar grijpt' en dat alles op aarde is ingericht om ons bewust te maken van wie we werkelijk zijn. Sommige menselijke ervaringen/eigenschappen vind ik moeilijk te behappen en Henry maakt er hapklare brokken van.
Het boekje 'Oordeel' is zo'n hapklare brok. Henry legt in dit boekje uit waarom oordeel een onderdeel van onze aardse ervaringen is. Wat we met oordeel kunnen en hoe oordeel ons kan helpen om te groeien.
Als je benieuwd bent naar de reacties van lezers, kun je HIER een paar recensies lezen. Zelf ervaren? Het boekje is HIER te koop.

Meer lezen over mijn communicatie met Henry? Klik dan HIER