Egoblosjes

Waarmaken wie je bent

donderdag 12 mei 2011 / door Ellen Jacover

Klikmoment
Ineens staat het beeld stil
een klikmoment
wat mijn gedachte
als mooi heeft gefilterd

Recht uit het hart geschreven, deze gedichten. Of, zoals de schrijfster Mandy Schoorl zelf zo mooi zegt: “Eigenlijk is schrijven in kontakt komen met je innerlijke stem”. Hier kan ik mij helemaal in vinden.

Soms kan ik zomaar van alles schrijven, dan borrelt en bruist het, dan sta ik in een open verbinden met mijzelf, met mijn innerlijke stem. Heerlijk vind ik dat. Maar ook in de stilte kan die stem heel luid klinken. Dus wat mij betreft, veel herkenning in dit boekje.

De gedichten gaan echt over het dagelijks leven, over alle emoties die we zo tegen komen in onszelf. Niet een boekje dus wat je in één adem uitleest, maar zo af en toe eens oppakt. Als je zelf eens er niet uit komt, als je wat herkenning zoekt voor in je eigen proces. 

Moederdag ligt inmiddels weer achter ons. Voor mij niet enkel een dag voor vrouwen die daadwerkelijk ook moeder zijn, maar voor iedereen... We hebben allemaal een stuk moeder in ons. De moederzorg voor anderen..maar ook de moeder voor jezelf. Het voor jezelf zorgen, het er voor jezelf zijn. Met toestemming van de schrijfster plaatst ik hier een gedicht, wat mijzelf erg aansprak toen ik het de eerste keer las.

Mi Madre

Een wonderlijkheid
doch zo ongekend
bijna normaal geacht
vanzelfsprekend gewenst

een tip voor verf
een reiki hand
een nieuwe rits
gesnoeide plant

een warm gebaar
een rozenpad naar het altaar
verrassingen heel dol
soep voor onder de wol…

...

Onbetaalbaar waardevol

Mandy Schoorl..veelzijdig levensgenietster. Het boekje is op verschillende plekken te koop, waaronder HIER  

Veel plezier ermee

Ellen Jacover