Wens jij jezelf wel eens succes?

Donderdag 29 november 2012 / door Diana Cornelissen

Als ik het woord Succes hoor of ergens zie staan, dan denk ik vrijwel meteen aan een ‘ander’ nu ik er zo over nadenk.
Hoe vaak wens je niet een ‘ander’ veel succes toe? Met het behalen van zijn examen of met het vinden van die ene broek die hij of zij zoekt voor de bruiloft of met het opstarten van een eigen bedrijf of met een sollicitatiegesprek of … noem het maar op.

Maar doen we dat ook wel eens bij onszelf? Wensen wij onszelf succes toe? Ik denk eerlijk gezegd veel te weinig of misschien wel helemaal niet. Als ik eerlijk naar mezelf kijk, is het nog nooit in me opgekomen om tegen mezelf  Succes te zeggen! Succes Diana  zet hem op , je kunt het!

Goh…. dat klinkt …. even vreemd ….. !
 En toch nu ik er over nadenk: waarom gunnen wij die ‘ander’ heel veel succes en onszelf niet?

Ik ben op 19 augustus 2012 radicaal zonder hulpmiddelen gestopt met roken na 25 jaar flink te hebben gerookt. Het woord succes is niet in me opgekomen … Nu bijna 3.5 maanden verder en nog steeds gestopt, realiseer ik me eigenlijk dat ik groot succes heb geboekt ! Maar bij mij werkt het vaak zo dat ik het succesgevoel  pas kan ervaren  door te weten en horen wat ‘anderen’ er van vinden.
De reacties die anderen me geven, het trotse gevoel dat ze je geven omdat  je het zo goed volhoudt, dat ze je sterk vinden en super stoer, dat ze je zelfs om raad gaan vragen hoe jij het toch maar even doet.  Dat het hen niet lukt en jou wel …. Ja, dat geeft een kick en gevoel van …succes hebben. Ze zien je staan,  je bent iemand.. ze kijken zowaar even tegen je op ….. je wordt even opgetild, zeg maar.

Toch wil ik het gevoel van succes ook gaan voelen en ervaren zonder de reacties en meningen  van anderen. Gewoon puur omdat ik ook trots op mezelf mag zijn.  En ik denk dat ik dat maar eens ga doen ook! 
Succes is voor mij  het bereiken wat JIJ wilt en ik wilde stopen met roken en 5 kilometer hard kunnen lopen in 3 maanden en beide doelen zijn ruimschoots gehaald. Als dat geen succes is!!
Ik ben echt trots op mezelf !

Mijn volgende doel is nu binnen 3 maanden 10 kilometer te kunnen hard lopen. Dus vanaf nu zeg ik tegen mezelf :
Diana, ik wens je heel veel succes. Kom op! Je kunt het!

Diana