Maak er toch het beste van

Donderdag 30 augustus 2012 / door Diana Cornelissen

Als ik aan het woord tegenslag(en) denk, dan komt er eigenlijk gelijk een gevoel in me op van ‘die ervaar ik eigenlijk niet zo in mijn leven’.

Alles gaat eigenlijk heel goed. Ik ben gezond, gelukkig, heb een lieve vrouw waar ik mee ben getrouwd, een prachtig zoon (die ik mocht krijgen op latere leeftijd 40), ik heb een vaste baan, een leuk huis, eigenlijk alles wat mijn hartje maar begeert. Ja ,ik heb eigenlijk alles … klopt, alleen één belangrijk iemand uit dit rijtje heb ik niet meer. En dan is mijn eigen moeder.

De grootse tegenslag die je als klein kind kunt krijgen, is het verliezen van je eigen moeder. Ik denk helemaal op een leeftijd waarin je juist je moeder het hardst nodig hebt. Ik was zelf net 11 jaar oud toen ik afscheid moest nemen van haar. Ik ben ook nog enigst kind, dus kon mijn verdriet niet delen met broertjes of zusjes.

Ruim 4 jaar is ze ziek geweest voor dat ze overleed. Ik was natuurlijk nog klein en veel herinneringen bestaan uit de tijd dat ze ziek was.
Samen met papa moet  je er dan samen toch iets van zien te maken.
En ik kan je vertellen: het is heel vreemd als je dan zelf je eigen moeder overleeft!

De dag dat ik zelf 36 werd… je kunt je dan niet voorstellen dan het hier zou ophouden! In november word ik 46 en dan ben ik gewoon al 10 jaar ouder als mijn moeder ooit heeft mogen worden. Ik heb het gevoel dat alles pas begint, dat er nog zoveel is wat ik wil ervaren, ontdekken, zien, voelen en leren. Toch ben ik er van overtuigd dat dit grote verlies op jonge leeftijd mij gemaakt heeft hoe ik nu in het leven sta.

Misschien heb ik al wel heel jong geleerd om er toch het beste van te maken.
Zelf sta ik gelukkig heel positief in het leven en probeer ook zoveel mogelijk alles van de positieve kant te zien. Zelfs al zit iets tegen, toch probeer ik het dan om te buigen tot iets positiefs. Ik ben van  karakter een vrolijk humorvol mens die het fijn vind om andere mensen het naar hun zin te maken. Gelukkig heb ik het positieve DNA van mijn moeder geërfd en daar ben ik trots op!
Dus ik zou zeggen: ook al is de situatie niet geweldig, maak er toch het beste van!

Diana