Er is altijd connectie

donderdag 27 september 2012 / door Syl

Eigenlijk zou ik dit artikel niet eens hoeven schrijven. De titel dekt de lading volledig. Er is altijd connectie. Het is één van de meest belangrijke inzichten die ik tot nu toe heb gehad. Het effect van het inzicht is namelijk enorm. Als je heel bewust handelt vanuit het principe dat er altijd connectie is, verandert de hele wereld. Het is geen wondermiddel. Het is meer een handvat, waarmee je de dagelijkse gebeurtenissen een plekje kunt geven. Kunt verklaren. Kunt accepteren.

Als ik terugkijk, heb ik de connectie ook altijd gevoeld. Maar door de invloed van buitenaf ging ik aan m'n eigen waarheid twijfelen. Misschien hadden ze wel gelijk. Misschien was het inderdaad heel vreemd om liefde te voelen voor volkomen vreemden. Misschien was het inderdaad belachelijk om te denken dat de natuur met mij communiceerde. Misschien was het inderdaad absurd om te geloven dat je energie van iemand kon voelen.

Misschien. Misschien ook niet. Ik ben in ieder geval weer terug bij af. Weer terug bij de realisatie dat we geen connectie hoeven te maken. De connectie is er. Altijd. En zodra je gaat handelen vanuit dat besef, ga je het ook ervaren.

Dat is trouwens niet altijd een onverdeeld genoegen. Want die connectie wordt niet altijd automatisch ook zo door de ander ervaren. Of misschien wel zo ervaren, maar niet uitgesproken. Of misschien wel zo ervaren en uitgesproken, maar er geen raad mee weten. In verzet gaan, om wat voor reden dan ook. Het voelen van een connectie is op geen enkele manier een garantie dat er ook sprake zal zijn van communicatie. Van erkenning. Van waardering.

Het ligt voor de hand om je dan afgewezen te voelen. En dat mag. Maar laat het je niet van de wijs brengen. De reactie van de ander - of juist het ontbreken hiervan - zegt niets over de kracht van de connectie. Blijf vooral genieten van dit ''bewijsmateriaal'' dat we allemaal verbonden zijn. Dat alles en iedereen met elkaar samenwerkt, ook al ervaar je het als tegenwerking. Dat alles en iedereen nut heeft, ook al ervaar je het als zinloos.

Er is altijd connectie. Kijk eens door deze bril naar jouw huidige wereld. Welke personen en/of welke situaties krijgen nu opeens een andere lading? Speel er eens mee. Geheel vrijblijvend. Wie weet ontdek je wel hele bijzondere inzichten!

Syl